Biskvit:
✦5 jaja
✦100 g šećera
✦40 g čokolade za kuhanje
✦sok i korica od naranče
✦150 g mljevenih oraha
✦2 žlice krušnih mrvica
✦prstohvat soli
Priprema:
Pjenasto izmiksati žumanjke s pola količine šećera, dodati otopljenu čokoladu, sok i ribanu koricu od naranče, mljevene orahe i krušne mrvice. Ručno pjenjačom umiješati snijeg od tučenih bjelanjaka sa soli i preostalim šećerom. Smjesu rasporediti u uski duguljasti kalup za kruh dimenzije 30 x 11 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 170 °C, 40 – 45 minuta. Provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ganache:
✦75 ml vrhnja za šlag
✦50 g čokolade za kuhanje
✦50 g mliječne čokolade
Priprema:
Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, pa dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice. Miješati pjenjačom dok se ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po ohlađenom biskvitu. Ukrasiti po želji šlagom i kriškama naranče.
Recept iz knjige Moji voćni kolači