Ako ovih dana tražite kolač koji će izgledom i okusom zasjeniti klasične torte, Schwarzwald lepeza je pravi izbor! Ova moderna verzija poznatog Schwarzwaldskog deserta spaja bogatstvo čokolade, svježinu višanja i neodoljivu kremoznost – sve to u jednostavnom, slojevitom kolaču koji se priprema bez puno muke.

Za razliku od klasične Schwarzwald torte, ovdje nema pečenja biskvita – slojevi petit keksa, čokoladna krema, žele od višanja i raskošni ganache čine savršen spoj koji će oduševiti i početnike i iskusne sladokusce. Posebno je praktičan jer se priprema u kalupu i reže u uredne kocke ili prutiće, pa je odličan izbor za blagdane, rođendane, druženja s prijateljima ili jednostavno za vikend kad poželite nešto posebno.

Ono što ovaj kolač čini aktualnim jest činjenica da je trend slojevitih kolača bez pečenja ponovno u modi – brzo se pripremaju, atraktivno izgledaju i savršeni su za dijeljenje na obiteljskim stolovima i društvenim mrežama. Schwarzwald lepeza upravo zato ovih dana osvaja ljubitelje slastica diljem regije.

Isprobajte recept i uvjerite se zašto je Schwarzwald lepeza kolač koji će sigurno pronaći svoje mjesto i u vašoj zbirci omiljenih recepata!

Podloga:

✦oko 450 g petit keksa

Čokoladni sloj:

✦400 ml mlijeka

✦4 žlice šećera

✦1 puding od čokolade

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema:

U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i čokoladom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa kipući puding rasporediti po keksima u kalupu dimenzije 28 x 23 cm. Na čokoladni sloj složiti novi red keksa.

Žele:

✦400 ml soka od višanja

✦3 žlice šećera

✦1 puding od vanilije

✦1 staklenka kompota od višanja

Priprema:

U malo soka razmutiti puding a ostatak sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa dodati višnje iz kompota i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Vruć žele rasporediti po drugom sloju keksa i na njega složiti treći.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Otopiti u vrhnju čokoladu izlomlje­nu na kockice pa preliti po kolaču. Ohladiti.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem.

Recept iz knjige Moji brzi kolači