Schwarzwald rolada. Popularni klasik slastičarstva u modernoj jednostavnijoj verziji rolade. Kremasta i savršena za sve prigode, koju će svi obožavati.

Tijesto:
✦ 3 jaja
✦ prstohvat soli
✦ 10 dag šećera
✦ 10 dag oštrog brašna
✦ 2 dag kakaa
✦ ½ žličice praška za pecivo

Krema:
✦ 12 dag višanja
✦ 3 žlice soka od višanja
✦ 10 dag marmelade od višanja
✦ 3 vrećice šlagfixa
✦ ½ l vrhnja za šlag

Za ukras:
✦ 10 dag ribane čokolade

Priprema tijesta: Umutiti jaja sa šećerom i solju, lagano dodavajući brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Raspodijeliti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit staviti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i zarolati. Ostaviti da se ohladi, pa odrolati.

Priprema kreme: Pomiješati višnje sa sokom, marmeladu i 1 šlagfix. Vrhnje istući u šlag, postupno dodajući preostali šlagfix i žlicu šećera. Zarolani biskvit odrolati, premazati ga s 2/3 šlaga ostavljajući 1 cm na krajevima. Preko 1/3 šlaga nanijeti smjesu s višnjama i marmeladom pa opet zarolati. Roladu premazati ostatkom kreme i staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

Priprema ukrasa: Ukrasiti komadićima ribane čokolade.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“