Tijesto:

✦11,3 dag maslaca

✦10 dag šećera

✦1 jaje

✦6,5 dag oštog brašna

✦5 dag čokolade za kuhanje

✦prstohvat soli

Priprema: Maslac sobne temperature mik­sati sa šećerom dok se šećer ne otopi. Dodati jaje, brašno i prstohvat soli te miksati oko 30 sekundi. Dodati otopljenu čokoladu i miksati još oko 30 sekundi. Špatulom rasporediti na papir za pečenje u limu 28 x 35 cm. Peći u pećnici na 180 °C, oko 12 minuta. Ohladiti.

Ganache:

✦40 dag čokolade za kuhanje

✦4 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Po sjeckanoj čokoladi preliti vrelo vrhnje, pa miješati dok se čokolada ne oto­pi. Ohladiti miješajući. Kalup za kruh obložiti prozirnom folijom. Podlogu podijeliti na tri dijela u veličini kalupa, a ostatak izmrviti. Sla­gati na svaki sloj podloge trećinu ganachea, a završiti mrvljenom podlogom.

Za ukras:

✦šumsko voće

Priprema: Ukrasiti šumskim voćem i staviti u zamrzivač.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakStolne sorte šljiva
Sljedeći članakBeze vrtuljak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.