Sastojci:
– 1 paket oblatna
– 5 jaja
– 20 žlica
– šećera u prahu
– 25 dag margarina
– 25 – 30 dag petit keksa
– 2 dcl kave
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag margarina
– 3 žlice ulja
Bijeli nadjev: 5 bjelanjaka pjenasto istući na pari. Neprestano miješajući, polako dodavati 10 žlica šećera u prahu. Tući dok snijeg ne postane čvrst.
Žuti nadjev: 5 žumanjaka i 10 žlica šećera u prahu tući na pari. Kad se smjesa zgusne, skloniti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati maslac ili margarin.
Slaganje: Na podlogu staviti prvu oblatnu i namazati je bijelim nadjevom. Preklopiti drugom oblatnom i namazati žutim nadjevom. Na žuti nadjev poslagati kekse kratko umočene u kuhanu kavu. Kekse premazati bijelim nadjevom, staviti oblatnu, žuti nadjev i zadnju oblatnu. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti preko noći da se dobro slijepi. Drugi dan premazati čokoladnom glazurom i rezati na kocke.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2