7 rozen kora
Krema:
✦700 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦2 žlice škrobnog brašna – gustina (20 g)
✦80 g šećera
✦120 g margarina
✦100 g bijele čokolade
Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i škrobno brašno, a ostatak sa šećerom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Odmah dodati margarin i bijelu čokoladu izlomljenu na kockice pa miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi.
Žele:
✦500 g svježih jagoda + vode do 700 ml
✦2 pudinga od jagode
✦2 žlice škrobnog brašna – gustina (20 g)
✦100 g šećera
✦120 g margarina
Priprema: Jagode usitniti štapnim mikserom pa dodati vode da bude 700 ml tekućine. U 200 ml razmutiti puding i škrobno brašno, a ostatak sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom, maknuti s vatre kad se zgusne. Dodati margarin, miješati dok se ne otopi i malo ohladiti. Kremu i žele podijeliti na 3 dijela pa mazati rozen kore počevši s kremom. Gornju koru ne mazati. Ostaviti da prenoći u hladnjaku.
Glazura:
✦120 g bijele čokolade
✦50 ml vrhnja za šlag
Priprema: Čokoladu otopiti u vrhnju za šlag. Malo ohladiti i preliti po zadnjoj rozen kori.
Recept za kolapč pronađite u knjizi Moji brzi kolači.