Sastojci:

✦25 dag oštrog brašna

✦6 dag šećera

✦prstohvat soli

✦1 jaje

✦12,5 dag hladnog maslaca

✦1 – 2 žlice hladne vode

Priprema: Od brašna, šećera, soli, jaja, ma­slaca i hladne vode umijesiti tijesto, umotati ga u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hlad­njaku. Razvaljati na 2 – 3 mm tanko tijesto, pa obložiti namaštene i pobrašnjene manje kalupe za pitice. Izbockati vilicom i peći oko 15 – 20 minuta na 180 °C.

Krema:

✦20 dag jogurta

✦20 dag posnog svježeg sira

✦6 dag šećera

✦4 žlice sirupa od borovnice

✦15 dag vrhnja za šlag

Priprema: Jogurt, svježi sir, šećer i sirup ili liker od borovnice izmiksati u glatku kremu, pa ručno umiješati tučeni šlag. Nadjenuti kremom prhko ohlađeno tijesto.

Za ukras:

✦15 dag borovnica

✦15 dag kupina

✦listići mente

Priprema: Oprati i posušiti voće, pa ga po­slagati po kremi. Dobro ohladiti i ukrasiti li­stićima mente.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakVoćna sirena
Sljedeći članakPrijenos znanja i tehnologija u praksu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.