Podloga (za oko 6 čaša):

✦150 g mljevenih petit keksa

✦80 g maslaca

✦1,5 žlica meda

Priprema: Otopiti maslac i med pa dodati u mljevene kekse i izmiješati. Rasporediti po dnu čašica.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦150 g šećera

✦400 g milerama

Priprema: Skuhati puding sa šećerom u mli­jeku prema uputi na pakiranju, te u vruće dodati mileram i mikserom sjediniti. Puniti u čašice.

Preljev:

✦200 g smrz. šumskog voća

✦2 žlice šećera

✦sok od pola limuna

✦4 žlice vode

✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)

Priprema: Prokuhati šumsko voće sa šeće­rom, limunovim sokom i 2 žlice vode. Škrob­no brašno razmutiti sa 2 žlice vode i ukuhati u šumsko voće miješajući. Kad se blago zgu­sne maknuti s vatre i preliti po kremi. Poslu­žiti dobro ohlađeno.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPrve rajčice označene znakom „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“
Sljedeći članakŠumske tortice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.