Sunčan dan. Kolač koji će svaki tmuran dan pretvoriti u vedri i izmamiti osmjeh svakog tko ga degustira. Čini ga savršen spoj biskvita, želea i kreme.

Tijesto:
✦ 4 jaja
✦ 12 žlica šećera
✦ 12 žlica mlijeka
✦ 16 žlica oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ marmelada od marelice

Žele:
✦ 2 pudinga od vanilije
✦ 2 dcl soka od naranče
✦ 12 žlica vode

Krema:
✦ 5 dcl mlijeka
✦ 20 dag šećera
✦ 5 žlica oštrog brašna
✦ 1 vanilin šećer
✦ 20 dag margarina

Priprema:
Žumanjke umutiti sa šećerom. Dodati mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C. Pečen biskvit premazati marmeladom od marelice.

Priprema:
Skuhati pudinge sa sokom od naranče razblaženog vodom. Vruće premazati preko biskvita.

Priprema:
Od mlijeka odvojiti malo pa izmiješati s brašnom i šećerima. Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa ukuhati smjesu s brašnom i šećerom. U ohlađeno dodati izrađeni margarin. Kremu nanijetipreko želea i ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači 2

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKako ostvariti vlasništvo?
Sljedeći članakZa pčelare osigurano 51,6 milijuna kuna
Domagoj Zlatar
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.