Biskvit:

✦220 g čokolade za kuhanje

✦175 g maslaca

✦5 jaja

✦100 g šećera

✦100 g mljevenih badema

✦2 žlice oštrog brašna

✦2 žlice mlijeka

✦malo soli

Priprema: Čokoladu i maslac zajedno otopiti na pari. Jaja i šećer pjenjačom izmiješati pa dodati ostale sastojke i sve ručno izmiješati. Smjesu uliti u namašten kalup dimenzije 28 x 23 cm i peći u za­grijanoj pećnici 20 minuta na 160 °C. Biskvit mora ostati sočan i mek.

Premaz:

✦domaća marmelada od jagoda ili 200 g jagoda + 65 g šećera

Priprema: Izmiksati u blenderu jagode i dodati še­ćer pa kuhati oko 15 minuta stalno miješajući. Ohla­diti i premazati biskvit.

Krema:

✦250 g mascarponea

✦4 žlice šećera u prahu

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g svježih jagoda

Priprema: Izmiksati mascarpone i šećer u prahu pa silikonskom špatulom umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Staviti pola kreme pa poslagati sitno sjeckane jagode te ostatak kreme.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦svježe jagode

Priprema: Kolač premazati šlagom od tučenog vrh­nja i ukrasiti s jagodama.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakMinistrica na Vijeću ministara o katastrofalnim posljedicama tuče
Sljedeći članakHrvatski maslinari treći na svijetu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.