Biskvit:
✦3 jaja
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦50 ml ulja
✦50 ml mlijeka
✦4 žlice glatkog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
✦1,5 žlica kakao praha
Priprema: Izmiksati bjelanjke s prstohvatom soli i vanilin šećerom u čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiješati žumanjke sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko, te brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu uliti u papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 30 x 20 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta.
Preljev:
✦50 ml mlijeka
Priprema: Malo ohladiti i preliti s toplim mlijekom.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦1 puding od vanilije
✦6 žlica šećera
✦100 g bijele čokolade
✦1 mljevena želatina
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Skuhati puding sa šećerom u mlijeku. U vruće umiješati kockice bijele čokolade i na laganoj vatri otopljenu nabubrenu želatinu prethodno namočenu sa 3 žlice vode. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi. Umiksati prethodno izrađeno vrhnje za šlag. Na biskvit rasporediti kremu i ohladiti.
Glazura:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦10 g maslaca
Priprema: Ugrijati vrhnje za šlag i u njemu otopiti čokoladu i maslac. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode