Biskvit:
✦7 jaja
✦1 vanilin šećer
✦50 g maslaca
✦7 žlica šećera
✦7 žlica oštrog brašna
✦40 g kakaa
✦1 prašak za pecivo
✦7 žlica vruće vode
Priprema: Istući snijeg od bjelanjaka s vanilin šećerom. Omekšali maslac i šećer dobro izmiksati pa dodati jedan po jedan žumanjak. Dodati pomiješano brašno s kakaom i praškom za pecivo te vruću vodu i još malo izmiksati. Na kraju špatulom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu od pećnice dimenzije 40 x 34 cm obloženom s papirom za pečenje na 180 °C, 10 – 12 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zarolati i ostaviti da se ohladi.
Krema:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦250 g sira mascarpone
✦1 žličica arome vanilije
✦50 g šećera u prahu
Priprema: Izraditi vrhnje u čvrsti šlag. Posebno izmiksati mascarpone, aromu i šećer. Postupno dodavati žlicu po žlicu šlaga i lagano izmiješati. Odrolati biskvit, maknuti papir, premazati kremom i opet zarolati.
Glazura:
✦120 g čokolade za kuhanje
✦50 g maslaca
✦1 žlica meda
✦1 žlica ulja
Priprema: Otopiti na najmanjoj vatri čokoladu s maslacem, medom i uljem, cijelo vrijeme miješajući do glatke glazure. Malo ohladiti pa preliti po roladi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači