Točkaste Mare. Odlični prhki keksići s Nutellom bogati čokoladom. Jednostavni za pripremu, ugodni oku, izvrsni okusom i prekrasno topivi u ustima.
Sastojci:
 – 11,5 dag maslaca
 – 15 dag smeđeg šećera
 – 10 dag šećera
 – 1 jaje
 – 1 žumanjak
 – 1 žličica arome vanilije
 – 15 dag Nutella namaza
 – 29,5 dag brašna
 – 1 + ¼ žličice sode bikarbone
 – 1 žličica gustina
 – ½ žličice soli
 – 17,5 dag sjeckane čokolade ili čokoladnih kapljica
Priprema: Miksati omekšan maslac oko minutu, pa dodati šećere i miksati u glatku i kremastu smjesu. Dodati jaje, žumanjak i vaniliju, pa polovicu Nutelle. Posebno pomiješati brašno, sodu, gustin i sol, pa polako umiješati u smjesu. Dodati 10 dag sjeckane čokolade. Ručno umiješati preostalu polovicu Nutelle. Rukama oblikovati kuglice veličine lješnjaka i odozgo još utisnuti ostatak sjeckane čokolade. Slagati s dovoljno razmaka jer se jako rašire, na lim obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 10 minuta. Pečeni keksi biti će mekani ali ne ih predugo peći, jer će, kad se ohlade, biti pretvrdi. Pustiti ih 5 minuta na papiru za pečenje prije micanja.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“
  
		








