Tijesto:

✦7 bjelanjaka

✦200 g šećera

✦6 žlica brašna

✦1 prašak za pecivo

✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Izmiksati bjelanjke u snijeg, te po­stupno dodavati šećer. Dodati pomiješano brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnja­ke, te sjediniti pjenjačom. Smjesu uliti u ka­lup dimenzije 23 x 35 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.

Međusloj:

✦Nutella

✦250 g petit keksa

Prirema: Vruć biskvit premazati Nutellom i na to složiti petit kekse močene u mlijeko.

Krema:

✦7 žumanjaka

✦7 žlica šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦700 ml mlijeka

✦100 g bijele čokolade

✦125 g margarina

Priprema: Pomiješati žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Dodati pripremljene sastojke u uzavrelo mlijeko i kuhati u gustu kremu. U vrućem otopiti bijelu čokoladu, a u ohlađe­no dodati izrađen margarin sobne tempera­ture. Staviti kremu na kekse.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice ulja

Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari, malo ohladiti i preliti po kremi.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakMehaničko prorjeđivanje cvjetova i zametnutih plodova
Sljedeći članakObavite proljetni pregled tla na žičnjake!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.