width=
Tijesto:
• 4 žumanjka
• 4 jaja
• 10 dag brašna
• 15 dag gustina
• 3 bjelanjka
• 15 dag šećera

Krema:
• 4 dcl mlijeka
• 2 žumanjka
• 2 vrećice vanilin šećera
• 8 dag šećera
• 7 dag puding – praška od vanilije
• 2,5 dcl slatkog vrhnja

Preljev:
• 30 dag čokolade za kuhanje
• 20 dag margarina
• malo ulja

Priprema:

Žumanjke, jaja brašno, gustin zajedno izmiješajte i izmiksajte. Bjelanjke zajedno sa šećerom čvrsto ulupajte, dadajte žumanjcima i oprezno pjenačom povežite. U kalupe stavite pergament papir i punite ih tijestom. Pecite oko 15 min na 200 ºC.

Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite da se hlade. U međuvremenu izmiješajte žumanjke, vanilin šećer, puding i 1 dcl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte, uspite u izmiješani puding i kuhajte uz neprestano miješanje 3-4 minute. Ostavite smjesu da se ohladi.

Odvojite tijesto od pergament papira i malom žlicom ga izdubite.

Slatko vrhnje čvrsto ulupajte, dodajte ohlađenom pudingu i izmiješajte. Tijesto punite kremom i lijepite po dva komada kolačića. Ostavite u hladnjaku da se krema stegne.

Čokoladu margarin i ulje na laganoj vatri rastopite te time prelijte kolačiće.

Prethodni članakJuha s kobasicom i jajima od prepelice
Sljedeći članakŠarene kuglice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.