width=
Tijesto:
• 4 žumanjka
• 4 jaja
• 10 dag brašna
• 15 dag gustina
• 3 bjelanjka
• 15 dag šećera

Krema:
• 4 dcl mlijeka
• 2 žumanjka
• 2 vrećice vanilin šećera
• 8 dag šećera
• 7 dag puding – praška od vanilije
• 2,5 dcl slatkog vrhnja

Preljev:
• 30 dag čokolade za kuhanje
• 20 dag margarina
• malo ulja

Priprema:

Žumanjke, jaja brašno, gustin zajedno izmiješajte i izmiksajte. Bjelanjke zajedno sa šećerom čvrsto ulupajte, dadajte žumanjcima i oprezno pjenačom povežite. U kalupe stavite pergament papir i punite ih tijestom. Pecite oko 15 min na 200 ºC.

Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite da se hlade. U međuvremenu izmiješajte žumanjke, vanilin šećer, puding i 1 dcl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte, uspite u izmiješani puding i kuhajte uz neprestano miješanje 3-4 minute. Ostavite smjesu da se ohladi.

Odvojite tijesto od pergament papira i malom žlicom ga izdubite.

Slatko vrhnje čvrsto ulupajte, dodajte ohlađenom pudingu i izmiješajte. Tijesto punite kremom i lijepite po dva komada kolačića. Ostavite u hladnjaku da se krema stegne.

Čokoladu margarin i ulje na laganoj vatri rastopite te time prelijte kolačiće.

Prethodni članakJuha s kobasicom i jajima od prepelice
Sljedeći članakŠarene kuglice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.