Juha s kobasicom i jajima od prepelice

41

• 1kg telećih kostiju
• 1 svežanj zelenja za juhu
• 10 dag kruha (izrezan na kocke)
• 4 jaja od prepelice
• 20 dag kobasice
• sol
• papar
• žličica masti

U lonac stavite kilogram telećih kostiju zajedno s opranim zelenjem za juhu i pustite da zakuha. Zatim smanjite temperaturu i kuhajte juhu ca. 1½ h. Odvojeno na masti isprežite svježe kobasice u komadu ili izrezane na kolutove. Isto tako na masti zasebno popržite kockice kruha. Kad se juha skuha, procijedite je, te joj dodajte kobasice i kocke kruha. Začinite ju po ukusu soli i paprom. U vrelu juhu razbijte pažljivo jaja ( Za svaku osobu za stolom po 1 jaje) te servirajte.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakGusji bataci s crvenim zeljem
Sljedeći članakTops kolačići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.