Sastojci (za 6 čaša):

✦250 g integralnog keksa

✦100 g maslaca

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 g bijele čokolade

✦200 g mliječne čokolade

✦500 g sira mascarpone

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Kekse samljeti i preliti s otopljenim masla­cem, promiješati i utisnuti u prigodne čaše. Smjesa je dovoljna za kalup od torte, ako odlučite raditi tortu. Mascarpone sobne temperature izmiksati pa dodati prethodno mekše umućeno vrhnje za šlag i ručno sjediniti. Kremu podijeliti na tri dijela. Svaku od tri čokolade posebno otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari, malo ohladiti i dodati u dio osnovne kreme. Na podlogu uz pomoć slastičarske vrećice slagati kremu s čokoladom za kuhanje, kremu s bijelom čo­koladom i na kraju kremu s mliječnom čokoladom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakVanilin roščići
Sljedeći članakMasna jetra
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.