Sastojci:
✦1 lisnato tijesto (500 g)
✦2 žlice kakaa
✦2 žlice šećera u prahu
✦60 g otopljenog maslaca
Priprema: Odmrznuti lisnato tijesto i razvući dva kvadrata dimenzije 30 x 30 cm. Premazati svaki kvadrat tijesta s otopljenim maslacem i posuti s kakaom pomiješanim sa šećerom u prahu pomoću sita. Zarolati i rezati na ploške debljine 1,5 cm. Kalup 26 cm premazati maslacem ili staviti papir za pečenje i slagati pola količine ploški. Utisnuti ih prstima u kalup da se spoje. Ostatak staviti u hladnjak na papiru za pečenje.
Nadjev:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦250 g ricotta sira
✦2 jaja
✦3 žlice brašna
✦3 žlice šećera u prahu
✦malo arome vanilije
Priprema: Otopiti čokoladu za kuhanje na pari i malo ohladiti. U ricotta sir umješati jaja, brašno, šećer i aromu vanilije, i na kraju otopljenu čokoladu. Nadjev uliti po ploškama u kalupu. Izvaditi ploške iz hladnjaka i između dva papira za pečenje razvaljati na veličinu kalupa. Pažljivo prebaciti na nadjev.
Premaz:
✦1 žumanjak
✦malo mlijeka
Priprema: Vilicom izmutiti žumanjak s malo mlijeka, te premazati površinu pite. Peći na 180 °C oko 45 minuta.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači