Sastojci:
✦1 lisnato tijesto (500 g)
✦2 žlice kakaa
✦2 žlice šećera u prahu
✦60 g otopljenog maslaca

Priprema: Odmrznuti lisnato tijesto i ra­zvući dva kvadrata dimenzije 30 x 30 cm. Premazati svaki kvadrat tijesta s otopljenim maslacem i posuti s kakaom pomiješanim sa šećerom u prahu pomoću sita. Zarolati i re­zati na ploške debljine 1,5 cm. Kalup 26 cm premazati maslacem ili staviti papir za peče­nje i slagati pola količine ploški. Utisnuti ih prstima u kalup da se spoje. Ostatak staviti u hladnjak na papiru za pečenje.

Nadjev:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦250 g ricotta sira
✦2 jaja
✦3 žlice brašna
✦3 žlice šećera u prahu
✦malo arome vanilije

Priprema: Otopiti čokoladu za kuhanje na pari i malo ohladiti. U ricotta sir umješati jaja, brašno, šećer i aromu vanilije, i na kraju oto­pljenu čokoladu. Nadjev uliti po ploškama u kalupu. Izvaditi ploške iz hladnjaka i između dva papira za pečenje razvaljati na veličinu kalupa. Pažljivo prebaciti na nadjev.

Premaz:
✦1 žumanjak
✦malo mlijeka

Priprema: Vilicom izmutiti žumanjak s malo mlijeka, te premazati površinu pite. Peći na 180 °C oko 45 minuta.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOtvoreni natječaji vrijedni 300 milijuna kuna!
Sljedeći članakZa Božić kupujte hrvatske proizvode!
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.