Vedri kolač od malina. Osim malina, u sastavu kolača su šlag, vanilin šećer, jaja itd.. Ovaj kolač je iz knjige moji brzi kolači.

Biskvit:

✦6 jaja

✦150 g šećera

✦5 žlica mlake vode

✦malo ribane limunove korice

✦100 g oštrog brašna

✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)

✦½ praška za pecivo

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦3 burbon vanilin šećera

✦2 vanilin šećera

✦3 vrećice mljevene želatine

✦1000 ml vrhnja za šlag

✦500 g malina

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, vodu, limunovu koricu i na kraju mješavinu brašna, škrobnog braš­na i praška za pecivo. Smjesu uliti u kalup dimenzije 36 x 28 cm sa odvojivim dnom, obložen papirom za pečenje i peći u zagrija­noj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.

Priprema: Mlijeku dodati burbon vanilin še­ćer i vanilin šećer pa prokuhati. U vruće mlije­ko dodati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici i promiješati da se otopi. Malo ohladiti. Istući vrhnje u šlag i dodati mlako mlijeko sa želatinom pa sve zajedno izmiksa­ti. Dvije trećine kreme rasporediti po biskvitu i utisnuti 500 g malina. Staviti ostatak kreme i po­ravnati. Dobro ohladiti i ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakAjvar – recept za
domaći i ukusni ajvar
Sljedeći članakAloja ili aloe vera – za smirenje upala i jači imunološki sustav
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.