width=– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 6 žlica hladne vode
– 1 čajna žlicica praška za pecivo
Beze:
– 6 bjelanjaka
– 16 žlica šećera
– 1 žlica octa
Krema:
– 6 žumanjaka
– 120 grama šećera
– 3 žlice brašna
– 250 ml mlijeka
– 250 grama maslaca ili margarina

Pjenasto izmiješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu, brašno, prašak i brašno. Lagano promiješajte. Biskvitnu smjesu pretresite u protvanj veličine pećnice, pa pecite do pola, oko 15 min. na 180 stupnjeva.
Za beze: izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom, te premažite napola pečeni biskvit pa vratite natrag u pećnicu na 150 stupnjeva oko 35-40 min.
Za kremu: izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno pa zakuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U ohla đenu kremu dodajte izmiksani margarin sobne temperature. Pečeni biskvit s beze korom prepolovite na pola, prvu polovicu premažite polovicom kreme, stavite drugi dio biskvita, premažite drugom polovicom kreme, te posipajte kolač kakaom ili ribanom čokoladom.

Prethodni članakTeletina za goste
Sljedeći članakSočni valjušci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.