width=– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 6 žlica hladne vode
– 1 čajna žlicica praška za pecivo
Beze:
– 6 bjelanjaka
– 16 žlica šećera
– 1 žlica octa
Krema:
– 6 žumanjaka
– 120 grama šećera
– 3 žlice brašna
– 250 ml mlijeka
– 250 grama maslaca ili margarina

Pjenasto izmiješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu, brašno, prašak i brašno. Lagano promiješajte. Biskvitnu smjesu pretresite u protvanj veličine pećnice, pa pecite do pola, oko 15 min. na 180 stupnjeva.
Za beze: izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom, te premažite napola pečeni biskvit pa vratite natrag u pećnicu na 150 stupnjeva oko 35-40 min.
Za kremu: izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno pa zakuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U ohla đenu kremu dodajte izmiksani margarin sobne temperature. Pečeni biskvit s beze korom prepolovite na pola, prvu polovicu premažite polovicom kreme, stavite drugi dio biskvita, premažite drugom polovicom kreme, te posipajte kolač kakaom ili ribanom čokoladom.

Prethodni članakTeletina za goste
Sljedeći članakSočni valjušci
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.