– 4 teleća odreska
– 1 žlica miješanog začina
– 100 g dimljene šunke
– 2 kisela krastavca
– 3 žlice ulja
Za umak:
– 200 g gljiva
– 1 češanj češnjaka
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– sol, papar
– 2 žlice bijelog vina
Za prilog:
– 500 g njoka

Odreske istucite i natrljajte mješavinom začina. Na svaki odrezak stavite šunku, krastavce narezane na trakice i zarolajte u savitak. Popecite ih na vrućem ulju sa svih strana, podlijte vodom i lagano pirjajte oko 20 minuta. Meso izvadite na toplo mjesto. Na preostalom ulju propirjajte očišćene i narezane gljive, dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok ne ispari sva tekućina. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i vino. Prokuhajte par minuta i prelijte preko mesa. Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDanska juha
Sljedeći članakVivian kocke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.