Sastojci:

– 4 teleća odreska
– 1 žlica miješanog začina
– 100 g dimljene šunke
– 2 kisela krastavca
– 3 žlice ulja


Za umak:
– 200 g gljiva
– 1 češanj češnjaka
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– sol, papar
– 2 žlice bijelog vina


Za prilog:
– 500 g njoka

Priprema:

Odreske istucite i natrljajte mješavinom začina.

Na svaki odrezak stavite šunku, krastavce narezane na trakice i zarolajte u savitak.

Popecite ih na vrućem ulju sa svih strana, podlijte vodom i lagano pirjajte oko 20 minuta. Meso izvadite na toplo mjesto.

Na preostalom ulju propirjajte očišćene i narezane gljive, dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok ne ispari sva tekućina.

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i vino. Prokuhajte par minuta i prelijte preko mesa.

Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.

Prethodni članakDanska juha
Sljedeći članakVivian kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.