– 6 žlica maslinovog ulja
– 2 nasjeckana luka
– 200 g šampinjona narezanih na listiće
– 1 l svijetlog piva
– 1 listić suhog lovora
– 2 jaja
– 100 ml kiselog vrhnja
– nasjeckani peršin
– sol, papar
– 80 g naribanog sira
Na maslinovo ulje stavite luk i i pirjajte par minuta na laganoj vatri dok ne postane staklast. Dodajte šampinjone, kratko ih pirjajte, zalijte pivom i dodajte lovorov list. Kada juha zavrije, kuhajte ju na laganoj vatri oko 20 minuta. U me đuvremenu jaja i kiselo vrhnje dobro pomiješajte. Dodajte 6 žlica tople juhe, izmiješajte, a zatim sve zajedno umiješajte u juhu. Dodajte peršin, sol i papar, pa pustite da zakipi. Prije posluživanja izvadite lovorov list. Toplu juhu poslužite posipanu sirom.