Tijesto:
✦ 10 dag maslaca
✦ 20 dag šećera
✦ 2 dcl kiselog vrhnja
✦ 2 jaja
✦ ½ kg brašna (za doradu po potrebi i više)
✦ 1 prašak za pecivo

Bijela krema:
✦ 0,7 dcl mlijeka
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica gustina
✦ 15 dag maslaca

Voćna krema:
✦ ½ kg smrznutog voća (jagode, maline, višnje)
✦ 2 – 3 žlice šećera
✦ 2 pudinga od vanilije

Priprema tijesta: Miksati omekšan maslac sa šećerom, dodati vrhnje i jaja. Kad postane pjenasto, dodati brašno prosijano s praškom za pecivo. Podijeliti pomoću vage na 5 dijelova, te svaki dio razvaljati na kvadrat dimenzije 30 x 30 cm. Peći na 180 °C, 8 minuta.

Priprema bijele kreme: U malo mlijeka izmiješati šećer i gustin, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Ohladiti i dodati omekšan maslac, dobro izmiksati, pa podijeliti na dva dijela.

Priprema voćne kreme: U blenderu usitniti odmrznuto voće i dodati vode tako da bude ukupno 7 dcl. U 2 dcl umutiti puding, pa ukuhati u ostatak i skuhati u rijeđu kremu, jer će se hlađenjem stisnuti. Podijeliti na dva dijela.

Slagati: kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, glazura.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“


Prethodni članakPužeki mužeki
Sljedeći članakČoko – voćko dinamit
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.