Tijesto:
✦50 dag glatkog brašna
✦1 kocka svježeg kvasca
✦1 jaje
✦½ dcl ulja
✦3,75 dcl mlijeka
✦1 čajna žličica šećera za kvasac
✦prstohvat soli
✦1 – 2 žlice šećera
Priprema: 1 dcl mlijeka ugrijati, dodati žličicu šećera i kvasac, pa ostaviti da se zapjeni. U brašno dodati sol, 1 – 2 žlice šećera, jaje, ulje, ostatak mlijeka i kvas, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se diže na toplom dok se ne udvostruči. Razvaljati na oko 1 cm debljine i izrezivati okruglim izrezivačem. Svaki krug tijesta prstima lagano razvući da se u sredini dobije blaga udubina. Slagati ih, lagano razmaknute, u lim obložen papirom za pečenje. Na svaki krug prvo staviti žličicu nadjeva od sira, pa žličicu nadjeva od višanja, a rubove premazati žumanjkom. Peći na 180 °C oko 15 – 18 minuta dok lagano ne porumene.
Nadjev od sira:
✦30 dag svježeg sira
✦4 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦ribana korica pola limuna
✦1 jaje
✦1 žlica gustina
Priprema: U svježi sir dodati šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, jaje i gustin, pa sve dobro izmiješati.
Nadjev od višanja:
✦1/2 staklenke kompota od višanja
✦1/2 pudinga od vanilije
✦2 žlice šećera
Priprema: Od kompota odvojiti 1 dl soka i u njemu umutiti puding. Ostatak soka i višnje staviti kuhati, kad zavrije, ukuhati puding.
Premaz:
✦1 žumanjak
Priprema: Umutiti žumanjak.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2