Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦100 g šećera u prahu
✦2 vanilin šećera
✦sok i korica od ½ limuna
✦500 ml vrhnja za šlag
I još:
✦350 g piškota
✦250 ml mlijeka
✦1 vanilin šećer
✦150 g malina
✦150 g jagoda
✦3 kivija
Priprema kreme:
1. Mascarpone sir izmiksati sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, sokom i koricom limuna.
2. Posebno umutiti vrhnje za šlag u čvrst šlag, pa ručno umiješati.
Slaganje:
3. U kalup dimenzije 32 x 22 cm slagati piškote kratko provučene kroz mlako mlijeko s vanilin šećerom.
4. Rasporediti trećinu kreme pa poslagati izrezano voće i utisnuti ga u kremu.
5. Preko voća rasporediti još malo kreme pa složiti još jedan red piškota provučenih kroz mlijeko. Završiti sa kremom i na vrh poslagati ostatak voća. Dobro ohladiti.
Recept potražite u knjizi Moji voćni kolači.