Krema: 

✦500 g mascarpone sira 

✦100 g šećera u prahu 

✦2 vanilin šećera 

✦sok i korica od ½ limuna

✦500 ml vrhnja za šlag

I još:

✦350 g piškota

✦250 ml mlijeka

✦1 vanilin šećer

✦150 g malina

✦150 g jagoda

✦3 kivija

Priprema kreme:

 class=

1. Mascarpone sir izmiksati sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, sokom i koricom limuna.

 class=

2. Posebno umutiti vrhnje za šlag u čvrst šlag, pa ručno umiješati.

Slaganje:

 class=

3. U kalup dimenzije 32 x 22 cm slagati piškote kratko provučene kroz mlako mlijeko s vanilin šećerom.

 class=

4. Rasporediti trećinu kreme pa poslagati izrezano voće i utisnuti ga u kremu.

 class=

5. Preko voća rasporediti još malo kreme pa složiti još jedan red piškota provučenih kroz mlijeko. Završiti sa kremom i na vrh poslagati ostatak voća. Dobro ohladiti.

Recept potražite u knjizi Moji voćni kolači.

Prethodni članakKoje su komplikacije kod šećerne bolesti?
Sljedeći članakHrvatske poljoprivrednice u EU projektu koji će osnažiti položaj žena na selu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.