width=– 4 jaja
– 10 dkg šećera
– 0,5 dl viskija
– 1 kisela naribana jabuka
– 1,5 dl ulja
– 1 šalica meda
– začini (cimet, klinčić, oraščić)
– 2 dl narančina soka
– 2,5 šalice brašna
– 10 dkg grožđica
– 5 dkg mljevenih badema
– soda bikarbona
– prašak za pecivo

Ugrijemo pećnicu na 200 °C. Sve sastojke pomiješamo i mutimo električnom mješalicom dok se smjesa ne ujednači. Na namašćen i pobrašnjen lim izlijemo smjesu i pečemo oko 50 minuta. Kad je pečen, pospemo ga šećerom u prahu i ostavimo da se ohladi.

Recept iz knjige Medeni kolači i slastice s medom

Prethodni članakVoćna lopta
Sljedeći članakŽuta hrđa ponovno napada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.