Tijesto:

✦1 kvasac

✦50 dag glatkog brašna

✦7 dag šećera

✦2 žumanjka

✦malo soli

✦3 dcl mlijeka

Priprema: Kvasac izmrviti s malo šećera, brašna i mlakog mlijeka. Kad se udvostru­či, pomiješati s ostalim sastojcima i umije­siti glatko tijesto. Ostaviti na toplom da se diže. Razvaljati tijesto na lagano pobraš­njenoj podlozi u tanji pravokutnik.

Nadjev:

✦20 dag maslaca

✦4 žlice šećera u prahu

✦korica 4 neprskane naranče

✦sok od ½ naranče

Priprema: Na polovicu pravokutnika posla­gati maslac narezan na listiće, pa preklopiti drugom polovicom. Ostaviti pola sata na hladnom. Opet razvaljati tijesto i posipati šećerom i ribanom koricom, pa poprskati sokom. Zarolati i rezati na šnite. Slagati u lim i pustiti da se dižu pola sata. Peći 15 – 20 minuta na 190 °C. Posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakOsječki kolač
Sljedeći članakNoćnjak 2022. odgođen za svibanj
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.