Vatreni žele

28

– 1 limun
– 3 naranče
– 400 ml soka od grožđa
– 400 ml crnog vina
– 2 kisele jabuke
– 2 banane
– 3 kandirane šnite naranče
– 50 dag šećera
– 4 žlice brandya
– žličica cimeta

Koricu limuna i naranče naribajte i dodajte vinu i soku od grožđa. Sok naranče iscijedite i isto tako dodajte vinu zajedno s cimetom. Jabuke ogulite i narežite. Pomiješajte ih sa sokom od limuna. Dodajte kandirane komade naranče. Vino i sok od grožđa procijedite te stavite u lonac. Prokuhajte, dodajte jabuke i kuhajte još 2 minute. Banane ogulite i narežite. Pomiješajte s brandijem i raspodijelite u čašama. Prelijte mješavinom od vina i voća te ostavite da se ohladi prije posluživanju.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTorta creme de la creme
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.