width=– 1 limun
– 3 naranče
– 400 ml soka od grožđa
– 400 ml crnog vina
– 2 kisele jabuke
– 2 banane
– 3 kandirane šnite naranče
– 50 dag šećera
– 4 žlice brandya
– žličica cimeta

Koricu limuna i naranče naribajte i dodajte vinu i soku od grožđa. Sok naranče iscijedite i isto tako dodajte vinu zajedno s cimetom. Jabuke ogulite i narežite. Pomiješajte ih sa sokom od limuna. Dodajte kandirane komade naranče. Vino i sok od grožđa procijedite te stavite u lonac. Prokuhajte, dodajte jabuke i kuhajte još 2 minute. Banane ogulite i narežite. Pomiješajte s brandijem i raspodijelite u čašama. Prelijte mješavinom od vina i voća te ostavite da se ohladi prije posluživanju.

Prethodni članakTorta creme de la creme
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.