Zašto je važan kalcij u ishrani bilja?
Ca je važan za dobar razvoj korijena i ožiljavanje, smanjenje stresa, otpornost na bolesti, poboljšanje sveukupne kvalitete plodova, bolje skladištenje plodova, sudjeluje u izgradnji staničnih stijenki, ishrana kalcijem sprječava pojavu gorkih pjega na plodovima jabuke i suhe truleži na povrću itd.

Diana MARJANOVIĆ, mag. ing. agr.

Prethodni članakNajuzornija hrvatska seoska žena za 2018. je Melita Vrbanek
Sljedeći članakKad u mirovinu?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.