Tužio sam osiguranje zbog naknade štete oko uvoza rasplodnih junica. Dobio sam 7 presuda Općinskog suda na koje se osiguranje žalilo. Mogu li zbog komplikacija u postupku ponovno tražiti reviziju pravomoćne presude?
Časopis Gospodarski list daje odgovore pretplatnicima isključivo putem rubrike pravni savjeti, a što ne uključuje savjete u svezi konkretnih sudskih postupaka, jer je za iste potrebno zatražiti stručnu pomoć odvjetnika. Imajući u vidu činjenicu da ste u svim navedenim sudskim sporovima pri Općinskom sudu te Ustavnom sudu Republike Hrvatske imali angažiranog pravnog zastupnika, tj. odvjetnika koji vas je zastupao u navedenim predmetima, sugeriram da se ponovno obratite istom ili angažirate novog odvjetnika za kojeg smatrate da bi vam mogao pomoći, odnosno da alternativno zatražite od Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, Uprave za organizaciju pravosuđa, Sektora za pravosudnu upravu i pravosudnu inspekciju provedbu upravnog i inspekcijskog nadzora u navedenim predmetima.

Alan VAJDA, mag. iur.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakZakon o vinu u javnoj raspravi
Sljedeći članakOd 1. rujna kreću najpovoljniji krediti za poljoprivrednike- raspisan Program mikro i malih zajmova
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.