U primopredaji bivši upravitelj odbio nam je vratiti naš neutrošeni novac koji je, kako doznajemo, utrošio na drugo stubište. Je li bio dužan položiti naš novac na račun novog upravitelja? Ako jest, što može protiv njega poduzeti novi upravitelj? Kakve su sankcije protiv upravitelja koji novac iz pričuve troši nenamjenski?
Bivši upravitelj dužan je iznos neutrošene pričuve vaše zgrade uplatiti na račun novog upravitelja. Iznos nepotrošene pričuve utvrđen prigodom primopredaje zatražite pismom koje može poslati predstavnik zgrade ili novi upravitelj. Upravitelj koji sredstva pričuve troši nenamjenski, odnosno ne troši ih prema uputi predstavnika stanara na održavanje ili popravke zajedničkih dijelova zgrade, čini kazneno djelo. U tom slučaju možete policiji ili državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu u kojoj ćete ukratko navesti svoje sumnje da je počinjeno kazneno djelo i razloge zbog kojih smatrate da novac pričuve nije trošen namjenski.

Prethodni članakIstraživanje magazina Ja TRGOVAC i agencije Hendal o konzumaciji mlijeka
Sljedeći članakBespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.