Home Hobi izdanja JESENSKI PAKET 1 – 3 knjige – DOSTAVA GRATIS!!!

JESENSKI PAKET 1 – 3 knjige – DOSTAVA GRATIS!!!

(2 recenzije korisnika)

36,00 s PDV-om

  • tri knjige koje jednostavno morate imati
  • BESPLATNA dostava
SKU: 0126 Kategorija:

VOĆNE RAKIJE, LIKERI I TRAVARICE
Priručnik je namijenjen hobistima i malim proizvođačima jakih alkoholnih pića, te svim ljubiteljima voćnih rakija, likera i travarica. U prvom dijelu opisuju se sirovine za proizvodnju voćnih rakija. Potom je detaljno objašnjena ispravna priprema sirovina za alkoholnu fermentaciju te priprema selekcioniranih kvasaca. U sljedećem poglavlju opisan je tehnološki postupak destilacije pomoću destilacijskih kotlova. Zadnja faza proizvodnje je faza dozrijevanja i finalizacije proizvoda koja je također opisana na primjeren način za čitatelja. Na kraju, autor upoznaje čitatelja s najčešćim manama destilata te kako ih izbjeći, opisuje osnovne korake proizvodnje te recepte za proizvodnju likera i travarica, daje osnovne naputke o kušanju i serviranju rakija i likera te naputke o kontroli kvalitete sirovina i potrebne izračune.

Sadržaj

DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA
U asortimanu proizvoda od mesa u posljednje vrijeme sve važnije mjesto imaju razne vrste sušenih i polusušenih kobasica te trajni suhomesnati proizvodi. Kobasice simboliziraju želju za plodnošću i dobrim urodom, one se vješaju na usnuli trs i škrope martinskim vinom čime se zapravo priziva plodonosna i vinorodna godina, a to pokazuje koliko imaju snažnu ulogu u našoj kulturi. Zbog svega navedenog, nametnula se potreba izdati knjigu koja će približiti tijek pripravljanja domaćih kobasica svim čitateljima koji se prvi put susreću s ovom problematikom, ali i onima koji žele upotpuniti svoje dosadašnje znanje o proizvodnji kobasica novim receptima. Knjiga sadržava opisane i slikom u boji potkrijepljene recepte za izradu najpoznatijih vrsta domaćih svježih, dimljenih, trajnih, kuhanih, pa čak i vegetarijanskih kobasica prvenstveno za one koji se odluče pridržavati tradicionalnih sastojaka, a jela od kobasica, koja su posebno opisana u ovoj knjizi, pripremaju se na mnogo načina i poslužuju u različitim prilikama, zbog čega u većini kultura zaslužuju epitet nezamjenjive namirnice u prehrani čovjeka.

Sadržaj

OD MLIJEKA DO SIRA

Želite li naučiti više o značaju mlijeka, njegovu nastajanje i sastavu, benefitima, važnosti analiza, saznati koje su to nepoželjne tvari i koji postupci toplinske obrade mlijeka postoje, onda je ovo prava knjiga za vas. Uz opis tehnoloških postupaka, u knjizi se navode i ostali proizvodi od mlijeka (jogurt, kefir, kajmak, maslac itd.) te sirevi s posebnim naglaskom na tradicijske sireve Hrvatske, kao i ukusni recepti. Uz osnove sirarskog somelijerstva postat ćete pravi znalac. Ova knjiga je namjenjena svima koji žele naučiti više.

Sadržaj

Dodatne informacije

Težina 0,000001 kg

2 recenzije za JESENSKI PAKET 1 – 3 knjige – DOSTAVA GRATIS!!!

  1. Tihomir Bosanac (Potvrđen vlasnik)

  2. STJEPAN KOLAR (Potvrđen vlasnik)

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.