""U svakodnevnom poslovanju često je od nekoliko jednakih ili sličnih mogućnosti potrebno odabrati najbolju. Za kontinuirano poslovanje potrebno je imati pouzdane poslovne suradnike, a poljoprivrednim proizvođačima vrlo važna je suradnja s poljoljekarnama.

Kako od mnoštva poljoljekarni odabrati najbolju?

Gospodarski list i Infomart Zagreb, pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva biljne zaštite, Sekcije poljoljekarni, organiziraju prvi izbor za najbolju poljoljekarnu u Hrvatskoj u 2014. godini.

Izbor se odvija u dvije kategorije; POLJOLJEKARNA (do 100 m² zatvorenog prodajnog prostora) i POLJOLJEKARNA – distibucijski centar (više od 100 m² zatvorenog prodajnog prostora) na temelju vlastite kandidature, (vlasnici poljoljekarni sami šalju prijavnicu), između 32 potencijalna kandidata, prosudbeno tijelo koje imenuju organizatori i pokrovitelj, odabrat će prema propisanim kriterijima najbolju poljoljekarnu u Hrvatskoj u 2014. godini.

U svakom broju Gospodarskog lista, predstavit ćemo odabrane kandidate, a nakon predstavljanja, komisija će obići uži izbor kandidata i donijeti pravorijek.

Potrebno je udovoljiti sljedećim kriterijima:
• ukupni asortiman robe u poljoljekarni – širina ponude
• širina asortimana sredstava za zaštitu u odnosu na korisnike/potrošače (ratari, voćari, vinogradari, povrćari, ostali)
• širina asortimana sjemenskog i sadnog materijala u odnosu na korisnike/potrošače
• pružanje kvalitetnih stručnih savjeta
• dostupnost, uslužnost i odnos s potrošačima
• ukupna kvaliteta usluge i opći dojam

Svi kandidati dobit će oznake (za vanjsko isticanje) o sudjelovanju u izboru, a pobjednicima po kategorijama, uz nagrade sponzora i medijsku pratnju, dodijelit će se priznanje, plaketa i oznaka POLJOLJEKARNA GODINE (koju će moći javno istaknuti), a u Gospodarskom listu objavit ćemo posebne priloge – reportaže o pobjednicima.

Prijaviti se i sudjelovati mogu sve registrirane poljoljekarne u Republici Hrvatskoj, a odabrani kandidati (32) imaju obvezu uplate troškova kandidature u iznosu od 2.000,00 Kn.

PRIJAVNICA

""

Prethodni članakKaripski kolač
Sljedeći članakNewsletter 4/2014
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.