Dolaskom modela Agri TL30.70., Bobcat je proširio i osnažio ponudu svojih poljoprivrednih teleskopskih utovarivača. Stroj je u stanju podići teret od 3 do 7 metara visine. Ima puno funkcija namijenjenih povećanju udobnosti i pojednostavljivanju rada. Kako bi bio pogodan za svaku situaciju proizvođač je ugradio motor snage od 75 do 100 KS. Težina neopterećenog vozila je 5,8 tona, a kapacitet spremnika goriva 115 litara.

Radi učinkovitije s većom silom otpuštanja, bržim ciklusima i bržim okretajima. Kabina je udobna i velika s povećanom vidljivosti. Maksimalna brzina je do 40 km / h, a može vući prikolicu do 17 tona. Agri TL30.70 je dizajniran da zadovolji potrebe malih i srednjih gospodarstava ili tvrtki. Kompaktnog je dizajna i veličine, što olakšava pristup skučenim prostorima unutar zgrada. Da bi bio praktičan, stroj ne prelazi 2,1 m širine. Gume su Michelin, 24- inčne. Ponuda sada uključuje šest modela teleskopskih utovarivača koji dolaze s jamstvom do 3 godine (ili 3.000 radnih sati), a korisnik može produžiti ovo jamstvo do 5 godina ili 5.000 sati, ako to želi. Bobcat teleskopski utovarivači postaju multifunkcionalni strojevi za mnoge vrste ‘’radnih mjesta’’ i primjena, zahvaljujući širokom rasponu priključaka: premještanje materijala; utovar kamiona; rukovanje balama sa stezaljkama; podizanje konstrukcijskih elemenata s vitla, itd. Kontroliranje pomoćne hidrauličke funkcije lako se postiže pomoću kotačića na navigacijskoj ploči. To omogućuje operateru da s jednim prstom upravlja radom hidraulički pogonjenim priključcima kao što su npr. vitla. Jednostavno spajanje i upravljanje električno upravljanim priključcima – to je potpuno plug & play sustav zahvaljujući kontrolama koje su već instalirane u kabini na modelima teleskopskih utovarivača. Rad je siguran i jednostavan, s mnogim dodatnim značajkama koje će pomoći da se brzo i učinkovito odradi posao: SHS (Smart Handling System) upravlja brzinom kretanja i AFM (pomoćni upravitelj protoka). SMS (sustav upravljanja brzinama) upravlja brzinom prema naprijed neovisno o brzini motora. To je osobito korisno prilikom rada priključaka koji zahtijevaju sporu i konstantnu brzinu kretanja, uz održavanje visokih brzina vrtnje motora.

Prethodni članakPoljoprivrednicima odobreno dodatno pravo na potrošnju plavog dizela od 9 milijuna litara
Sljedeći članakPatuljaste trešnje i kako ih uzgajati?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.