Dolaskom modela Agri TL30.70., Bobcat je proširio i osnažio ponudu svojih poljoprivrednih teleskopskih utovarivača. Stroj je u stanju podići teret od 3 do 7 metara visine. Ima puno funkcija namijenjenih povećanju udobnosti i pojednostavljivanju rada. Kako bi bio pogodan za svaku situaciju proizvođač je ugradio motor snage od 75 do 100 KS. Težina neopterećenog vozila je 5,8 tona, a kapacitet spremnika goriva 115 litara.

Radi učinkovitije s većom silom otpuštanja, bržim ciklusima i bržim okretajima. Kabina je udobna i velika s povećanom vidljivosti. Maksimalna brzina je do 40 km / h, a može vući prikolicu do 17 tona. Agri TL30.70 je dizajniran da zadovolji potrebe malih i srednjih gospodarstava ili tvrtki. Kompaktnog je dizajna i veličine, što olakšava pristup skučenim prostorima unutar zgrada. Da bi bio praktičan, stroj ne prelazi 2,1 m širine. Gume su Michelin, 24- inčne. Ponuda sada uključuje šest modela teleskopskih utovarivača koji dolaze s jamstvom do 3 godine (ili 3.000 radnih sati), a korisnik može produžiti ovo jamstvo do 5 godina ili 5.000 sati, ako to želi. Bobcat teleskopski utovarivači postaju multifunkcionalni strojevi za mnoge vrste ‘’radnih mjesta’’ i primjena, zahvaljujući širokom rasponu priključaka: premještanje materijala; utovar kamiona; rukovanje balama sa stezaljkama; podizanje konstrukcijskih elemenata s vitla, itd. Kontroliranje pomoćne hidrauličke funkcije lako se postiže pomoću kotačića na navigacijskoj ploči. To omogućuje operateru da s jednim prstom upravlja radom hidraulički pogonjenim priključcima kao što su npr. vitla. Jednostavno spajanje i upravljanje električno upravljanim priključcima – to je potpuno plug & play sustav zahvaljujući kontrolama koje su već instalirane u kabini na modelima teleskopskih utovarivača. Rad je siguran i jednostavan, s mnogim dodatnim značajkama koje će pomoći da se brzo i učinkovito odradi posao: SHS (Smart Handling System) upravlja brzinom kretanja i AFM (pomoćni upravitelj protoka). SMS (sustav upravljanja brzinama) upravlja brzinom prema naprijed neovisno o brzini motora. To je osobito korisno prilikom rada priključaka koji zahtijevaju sporu i konstantnu brzinu kretanja, uz održavanje visokih brzina vrtnje motora.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPoljoprivrednicima odobreno dodatno pravo na potrošnju plavog dizela od 9 milijuna litara
Sljedeći članakPatuljaste trešnje i kako ih uzgajati?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.