Sponzorirani prilog

Tvrtka Pro-eco na našem tržištu nudi certificirana organska peletirana gnojiva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. Gnojiva su već dugi niz godina prisutna na našem tržištu i već dobro poznata svim ekološkim, ali i integriranim proizvođačima. Pro-eco gnojiva dozvoljena su u ekološkoj proizvodnji i posjeduju sve potrebne certifikate.

Gnojiva su dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, FCH® (Fully Controlled Hydrolysis). Krajnji proizvod tog postupka je Agrogel®, prva i jedina hidrolizirana želatina namijenjena za poljoprivrednu proizvodnju.

Ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke

Proces ima tri faze različitih duljina koje se izvode na specifičnim kontroliranim temperaturama. Želatinozni materijal koji izlazi iz četiri reaktora šalje se na kontinuiranu liniju dehidracije. U ovoj liniji, pod kontroliranim uvjetima i pri niskoj temperaturi (100 °C), kolagen se konačno pretvara u želatinu za poljoprivrednu upotrebu. Vlažnost, temperatura i brzina ekstrakcije Agrogel®-a, automatski se kontinuirano prate kako bi se dobio homogeni, standardizirani proizvod koji ima različite dužine lanaca proteina prema unaprijed postavljenom uzorku, a sve kako bi se omogućilo redovito otpuštanje dušika u tlo. Definiran tijekom faze proizvodnje, ovaj postupak oslobađanja omogućuje Agrogel®-u da zadovolji potrebe usjeva za hranivima.

Provjereno najniža cijena

S obzirom da je glavna komponenta gnojiva Agrogel®, hraniva se sporo i ravnomjerno otpuštaju prema potrebama biljke, te su već nakon 7 do 10 dana nakon aplikacije dostupna biljci.

Pro-eco gnojiva imaju brojne prednosti, a neke od njih su da popravljaju mikrobiološka svojstva tla, ne ispiru humus, ne degradiraju tlo i ne zagađuju podzemne vode nitratima. Gnojiva su vrhunske kvalitete, a s obzirom na cijenu jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima – po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij)

Pro-eco gnojiva provjereno imaju najnižu cijenu. Visoki udio hraniva u gnojivu, naime, smanjuje količine gnojiva koje se trebaju unositi u tlo s čime se dodatno štede raspoloživa financijska sredstva. U ponudi se nalaze različite formulacije NPK gnojiva – PROECO 21 NPK, PROECO 5:10:10, PROGRESS MICRO 6:5:13, ENEKAPPA 7:0:21, GRANOSANO EVO 6:16:0. Dušična gnojiva s visokim udjelom dušika su FERTORGANICO 11, FERTIL SUPERNOVA 12,5. Novi proizvod u ponudi je ILSANEEM dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20 % pogače Neem ulja. ILSANEEM djeluje odbijajuće na više od 200 zemljišnih štetnika.

""

Novost u ponudi

Novost u ponudi Pro-eca su i nova pakiranja gnojiva koja su sada dostupna i u malim pakiranjima od 4 ili 5 kilograma. Osim u malim pakiranjima, gnojiva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju. Za određivanje što preciznije količine gnojiva i njihove vrste, potrebno je napraviti analizu tla koja pokazuje odnose hraniva i njihovu raspoloživost. Ujedno analizom tla saznajemo pH vrijednost i sadržaj humusa u tlu. Na osnovi toga možemo odrediti potrebne količine gnojiva i time osigurati profitabilnu i ekološki prihvatljivu proizvodnju. Za sva dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe obratite se Pro-eco timu koji će Vam rado pomoći svojim stručnim znanjem i savjetima.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakČuvanje sjemena i priprema proizvoda od lubenice
Sljedeći članakIN MEMORIAM Vitomir Patko, dipl.ing.agr. (1954.-2018.)
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.