Ministarstvo poljoprivrede je u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo Nacrt prijedloga programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Cilj Programa je podizanje svijesti djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, educiranje učenika prvih razreda o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocija meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima pakiranog u Nacionalnu staklenku za med i označenog znakom Med hrvatskih pčelinjaka. 

Program je namijenjen svim učenicima prvih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Program Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održava se 7. prosinca na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara te je u pet godina njegova održavanja sudjelovalo ukupno 174.962 učenika prvih razreda te svake godine sudjeluje prosječno 194 pčelara.

E-savjetovanje je otvoreno do 2. travnja 2023. godine i dostupno na poveznici.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje