Primio sam obavijest o stanju duga od Hrvatskih voda s napomenom da je rješenje koje sam primio 2011. g. višegodišnje. Da li postoji mogućnost donošenja “višegodišnjeg” rješenja? Kod mene se u međuvremenu promijenila stambena površina – kome trebam prijaviti tu promjenu?
Izraz “višegodišnje” rješenje znači da je rješenje doneseno dana 1. 1. 2011. g. te se primjenjuje do izmjena tog rješenja ili do donošenja novog rješenja. Rješenje se može izmijeniti po službenoj dužnosti (promjena cijene, načina izračuna, promjena površina i sl.) ili na zahtjev stranke (promjena površina, promjena vlasništva i sl.). Ako sada imate novu površinu objekta za koji je doneseno rješenje o tim izmjenama, možete pismenim putem obavijestiti Hrvatske vode pozivajući se na broj rješenja koje je doneseno 1. 1. 2011. g. Hrvatske vode će donijeti novo rješenje po kojem ćete nastaviti plaćati naknadu za uređenje voda.

Daniela Sukalić, dipl. iur.

Prethodni članakZemljište u jednoj, OPG u drugoj županiji, gdje i kako dobiti poticaje?
Sljedeći članakNapasne životinje u vrtu – kako ih se riješiti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.