Moja zemlja ograđena je s triju strana, a pola četvrte strane ogradio je susjed. Ja sam svoj dio ograde na toj strani morala srušiti zbog dotrajalosti stupova. Željela sam postaviti nove stupove, no, susjed to ne dopušta. Ušao je u moj posjed već 70 cm. Bio je mjernik i označio među, ali je susjed poriče. Na sud se ne isplati ići jer je vrijednost zemljišta mala. Što mogu učiniti?
Savjetujem Vam da pozovete radnike kako bi Vam na među postavili ogradu, pa ako je susjed sruši, imate pravo na sudsku zaštitu. Možete zvati i policiju da utvrdi što se događa, odnosno da susjed ometa Vaš posjed. Nema drugog načina da ostvarite svoja prava na zemljište koje je u Vašem vlasništvu.

Prethodni članakSušenje listova ribiza
Sljedeći članakNewsletter 3/2015
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.