Kuća je sagrađena 1974. g., na njoj se nalaze četiri prozora na visini od oko 2 metra i “gledaju” u susjedovo dvorište. Sadašnji susjed mi nije bio susjed kada je kuća građena, a s njim imamo loše međususjedske odnose. Može li susjed tražiti da zazidam prozore ili da na njih stavim neprozirna stakla, ili ih na neki drugi način može susjed staviti izvan funkcije?
Niste napisali koliko su prozori udaljeni od susjedove međe jer je to također jedan od uvjeta koji utječu na mogućnost zadržavanja prozora u prostoru. Načelno, obzirom da je kuća sagrađena još 1974. g., a prijašnji se susjed nije protivio da na tom mjestu postavite prozore novi susjed ne može tražiti da maknete te prozore, a on sam ne smije poduzimati nikakve radove na vašoj kući. Naravno, uvijek sa susjedom možete dogovoriti neki drugi način korištenja prozora.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Prethodni članak2. Festivalu maslina u Zagrebu 2017.
Sljedeći članakKako posaditi češnjak?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.