Vlasnik sam zemljišta na kojem se nalazi 5 stupova u vlasništvu HEP-a. Mogu li tražiti uklanjanje tih stupova ili nekakvu naknadu?
Trebate se obratiti u poslovnicu HEP-a na čijem području se nalazi vaše zemljište i obavijestiti ih da želite da izmjeste stupove, odnosno ako ih ne izmjeste da tražite da vam plate naknadu za korištenje zemljišta. Vjerojatnije je da će izmjestiti stupove nego da će vam isplaćivati naknadu, ali to trebate dogovoriti sa HEP-om kao vlasnikom stupova. Prilikom donošenja odluke HEP će vjerojatno voditi računa o dogovoru (ako ga je imao) s prijašnjim vlasnikom vezano uz postavljanje stupova na tom zemljištu.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Prethodni članakSam napisao projekt i dobio sredstva za mlade poljoprivrednike
Sljedeći članakSadnja i uzgoj bazge
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.