Za nadogradnju obiteljske kuće sagrađene 1960. dobio sam građevinsku dozvolu 1982. i nadogradio kuću, a inspekcijski su nalazi bili u redu. Nedavno sam čuo za pojam pravovaljanosti građevinske dozvole i za neki pečat. U nadležnom su mi uredu rekli da ga ne trebam jer je samim protokom vremena dozvola postala pravovaljana, budući da se nitko nije žalio na nju. Želim ju priključiti na gradski plin, ali se bojim komplikacija.
Prigodom dopuštenja priključka na plinsku mrežu plinara ne bi smjela stvarati nikakve probleme jer ona samo traži da ste upisani vlasnik. Priključak na plinsku mrežu plaća se bez obzira na uplaćene doprinose i samodoprinose jer plinari plaćate za stvarne troškove priključenja novog potrošača i za evidenciju kao potrošača, i to prema njezinu cjeniku.

Prethodni članakUpravitelj troši novac nenamjenski
Sljedeći članakNewsletter 10/2015
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.