Koliko treba biti udaljen susjedov kokošinjac od moje ograde. Susjedov se kokošinjac nalazi oko 4 metra od naše terase, pa kokoši skaču preko ograde po našoj terasi.


Trebate vidjeti u komunalnom redarstvu smije li susjed uopće držati kokoši – prostornim planom općine odnosno grada trebalo bi biti uređeno to pitanje. Način držanja kokoši propisuje Zakon o zaštiti životinja, a za kontrolu njegove primjene zadužene su Veterinarska inspekcija i Poljoprivredna inspekcija Inspektori će izaći na lice mjesta i provjeriti da li susjed kokoši drži u skladu s propisima. Ako utvrde nepravilnosti, mogu ga novčano kazniti i odrediti da u nekom roku makne kokošinjac, ili da kokoši počne držati u skladu s važećim propisima na način da ne ometa susjede.

Prethodni članakBranje šparoga u Njemačkoj i mirovina
Sljedeći članakPrenošenje traktora
Daniela Sukalić, dip. iur.
Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 1994. godine do veljače 2018. godine radila je kao odvjetnica u Križevcima te se pretežno bavila obveznim, trgovačkim, ovršnim, obiteljskim, nasljednim, radnim i upravnim pravom. Veliko iskustvo stekla je na području zemljišno-knjižnog i vlasničkog prava. Dugi niz godina bila je članica Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Koprivničko-križevačke županije. Završila je edukaciju za izmiritelja u Hrvatskoj udruzi za mirenje u Zagrebu 2012. godine. Edukaciju za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz Europskih fondova završila je 2014. godine, što joj omogućava obavljanje konzultantskih poslova u tom području. Sada je zaposlena u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, u pravnom sektoru.