Ponovno je živo u Štrigovskom kraju, međimurskom i hrvatskom vinskom raju, opet je vino u prvom planu što navješćuje i ljepše trenutke ususret Urbanovom i Štrigovskim noćima o čemu se u ovom dijelu Lijepe naše domovine najviše govori.

U Restoranu TERBOTZ u Železnoj Gori 3. i 4. svibnja, održava se Međunarodno ocjenjivanje vina – Štrigova 2021., na kojem provjerena i najkvalitetnija hrvatska Komisija za ocjenjivanje vina daje sud o 165 pristiglih uzoraka vina.

Na otvaranju događaja govorili su Stanislav Rebernik načelnik Općine Štrigova, koja je pokrovitelj prirdbe i dr. sc.Ivana Alpeza predsjednica komisije koji su rekli kako je ovaj događaj u samom vrhu sličnih događanja u Hrvatskoj i okruženju.

Rezultati ocjenjivanja i proglašenje Šampiona biti će u petak 14. svibnja u Domu kulture u Štrigovim gdje će biti i predstavljena nagrađena vina i njihovi stvoritelji.

Uz spomenutu Ivana Alpezu u komisiji su još: Marijan Čižmešija, Darko Preiner, Goran Marmilić, Miroslav Matovinović, Mirela Osrečak, Nataša Puhelek Puština, Ivana Puhelek, Andreja Brglez, Ivana Linke i Marko Karoglan, doktori, docenti i diplomirani inženjeri agronomije te vrhunski enolozi. Ugodni domaćini i poslužitelji komisiji su zaposlenici Restorana TERBOTZ predvođeni Filipom Jakopićem, dok programom rukovodi Matej Ščavničar uz podršku članova Društva vinogradara i vinara HORTUS CROATIAE.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje