Tijesto (x 4):
✦3 bjelanjaka
✦75 g šećera
✦15 g kakaa
✦15 g brašna
Priprema: Bjelanjke pjenasto istući, te dodati šećer i zajedno umutiti. Pjenjačom umiješati brašno prosijano s kakaom. Smjesu uliti u kalup za tortu promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći 15 – 20 minuta na 180 °C. Ponoviti sve još tri puta, jer su potrebne četiri kore. Ispečene kore ostaviti da se ohlade zajedno s papirom.
Čokoladna krema:
✦12 žumanjaka
✦250 g šećera
✦50 g kakaa
✦40 g pudinga od čokolade
✦400 ml mlijeka
✦200 g čokolade za kuhanje
✦180 g maslaca
Priprema: Miksati žumanjke, šećer, kakao, puding i malo mlijeka, pa smjesu ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati uz stalno miješanje do guste kreme. U vruće dodati izlomljenu čokoladu, a u ohlađeno izrađen maslac sobne temperature. Kremu staviti u hladnjak na dva sata, a nakon toga izraditi mikserom. Odvojiti 200 g čokoladne kreme, a ostatak podijeliti na tri jednaka dijela.
Krema od malina (ili višanja):
✦400 g malina (ili višanja)
✦130 g šećera
✦200 ml vode
✦40 g pudinga od malina
Priprema: Maline, šećer i 100 ml vode kuhati do vrenja. Propasirati od koštica i vratiti na štednjak. Umutiti puding od malina u ostatku vode, pa ukuhati u maline uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Vruću kremu mazati na tri biskvita i ostaviti da se hlade. Na prvu koru staviti trećinu čokoladne kreme i poravnati. Biskvit s malinama staviti na kremu, ali tako da krema od malina bude prema dolje. Nastaviti tako dalje slagati tortu.
Dekoracija:
✦300 g vrhnja za šlag
Priprema: Cijelu tortu premazati s odvojenom čokoladnom kremom pomiješanom s izrađenim šlagom. Staviti u hladnjak da se stisne.
Ganache:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
Priprema: Sjeckanu čokoladu preliti s ugrijanim vrhnjem za šlag do vrenja. Miješati dok se čokolada sasvim ne otopi, te ostaviti da se malo ohladi. Preliti po površini torte i ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači