Podloga:
✦25 dag Mc Vities Degestive keksa
✦9 dag maslaca
Priprema: Kekse sitno samljeti u vrećici za zamrzavanje pomoću valjka i pomiješati s rastopljenim maslacem pa utisnuti u dno kalupa (promjera 26 cm) obloženog papirom za pečenje. Peći u prethodo zagrijanoj pećnici oko 10 minuta, na 165 °C.
Krema:
✦80 dag kremastog svježeg sira
✦20 dag šećera
✦4 žumanjka
✦1 vanilin šećer
Priprema: Izmiješati sir, šećer, žumanjke i vanilin šećer pa smjesu razliti na ohlađenu podlogu od keksa. Peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, na 165 °C dok ne očvrsne.
Preljev:
✦80 dag kiselog vrhnja
✦10 dag šećera
Priprema: Na tortu dok je još u kalupu preliti zamiješano kiselo vrhnje sa šećerom, pri tom paziti da se vrhnje ne zapjeni, nego da se pretvori u kremu. Ponovno sve peći 10 minuta na istoj temeraturi. Prije micanja kalupa, torta mora odstajati u hladnjaku barem 12 sati.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2