Podloga:

✦25 dag Mc Vities Degestive keksa

✦9 dag maslaca

Priprema: Kekse sitno samljeti u vrećici za zamrzavanje pomoću valjka i pomiješati s rastopljenim maslacem pa utisnuti u dno kalupa (promjera 26 cm) obloženog papi­rom za pečenje. Peći u prethodo zagrijanoj pećnici oko 10 minuta, na 165 °C.

Krema:

✦80 dag kremastog svježeg sira

✦20 dag šećera

✦4 žumanjka

✦1 vanilin šećer

Priprema: Izmiješati sir, šećer, žumanjke i vanilin šećer pa smjesu razliti na ohlađenu podlogu od keksa. Peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, na 165 °C dok ne očvrsne.

Preljev:

✦80 dag kiselog vrhnja

✦10 dag šećera

Priprema: Na tortu dok je još u kalupu preliti zamiješano kiselo vrhnje sa šeće­rom, pri tom paziti da se vrhnje ne zapjeni, nego da se pretvori u kremu. Ponovno sve peći 10 minuta na istoj temeraturi. Prije mi­canja kalupa, torta mora odstajati u hlad­njaku barem 12 sati.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakUmjetnost okusa
Sljedeći članakPridružite se konferenciji “Lokalne demografske i razvojne mjere”
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.