Podloga:

✦250 g petit keksa

✦130 g maslaca

✦20 g šećera u prahu

✦30 g kakaa

✦2 žlice ruma

✦2 žlice mlijeka

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati sa še­ćerom u prahu i kakaom. Dodati otopljeni maslac, rum i mlijeko i dobro sjediniti. Smje­su utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm i staviti u hladnjak.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦400 g Nutelle

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati mascarpone sa Nu­tellom. Ručno umiješati čvrsto tučeno vrh­nje za šlag.

Preljev:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦200 g Lino Lade milk

Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja te pre­liti po Lino Ladi. Malo ohlađen preljev preliti po kremi i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakAutohtone, izvorne, domaće…kako označavati „naše“ sorte vinove loze?
Sljedeći članakCheesecake
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.