Podloga:

✦25 dag Mc Vities Degestive keksa

✦9 dag maslaca

Priprema: Kekse sitno samljeti u vrećici za zamrzavanje pomoću valjka i pomiješati s rastopljenim maslacem pa utisnuti u dno kalupa (promjera 26 cm) obloženog papi­rom za pečenje. Peći u prethodo zagrijanoj pećnici oko 10 minuta, na 165 °C.

Krema:

✦80 dag kremastog svježeg sira

✦20 dag šećera

✦4 žumanjka

✦1 vanilin šećer

Priprema: Izmiješati sir, šećer, žumanjke i vanilin šećer pa smjesu razliti na ohlađenu podlogu od keksa. Peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, na 165 °C dok ne očvrsne.

Preljev:

✦80 dag kiselog vrhnja

✦10 dag šećera

Priprema: Na tortu dok je još u kalupu preliti zamiješano kiselo vrhnje sa šeće­rom, pri tom paziti da se vrhnje ne zapjeni, nego da se pretvori u kremu. Ponovno sve peći 10 minuta na istoj temeraturi. Prije mi­canja kalupa, torta mora odstajati u hlad­njaku barem 12 sati.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakUmjetnost okusa
Sljedeći članakPridružite se konferenciji “Lokalne demografske i razvojne mjere”
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.