Biskvit:

✦2 jaja

✦prstohvat soli

✦60 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦60 g oštrog brašna

✦1/2 praška za pecivo

Priprema:

1. Pjenasto umutiti jaja sa soli i šećerima. Dodati brašno i prašak za pecivo pa pjenjačom lagano sjediniti.

2. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 22 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta.

Krema:

✦500 ml voćnog jogurta od jagoda

✦100 g šećera u prahu

✦2 vrećice želatine (20 g)

✦300 ml vrhnja za šlag

✦500 g jagoda

Priprema:

3. Pjenjačom promiješati voćni jogurt i šećer u prahu.

4. Želatinu pomješati sa 8 žlica vode, ostaviti da nabubri i nakon 10 minuta otopiti na laganoj vatri. U želatinu dodati 2 žlice voćnog jogurta i dobro promješati. Spojiti s ostatkom jogurta, pa dodati špatulom mekše umućen šlag.

5. Jagode sitno nasjeckati i špatulom umiješati u kremu.

Preljev:

✦60 ml vode

✦1 vanilin šećer

Priprema:


6.
Biskvit poprskati prokuhanom vodom s vanilin šećerom. Oko njega staviti obruč za torte i rasporediti kremu. Tortu staviti na hlađenje par sati.

I još:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦jagode

Ukrašavanje:

7. Umutiti vrhnje za šlag i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom istiskivati ga na kremu. Dodatno ukrasiti s nekoliko jagoda.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakOrange crush torta
Sljedeći članakV. Balkanski simpozij o voćarstvu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.