Biskvit:
✦2 jaja
✦prstohvat soli
✦60 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦60 g oštrog brašna
✦1/2 praška za pecivo
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja sa soli i šećerima. Dodati brašno i prašak za pecivo pa pjenjačom lagano sjediniti.
2. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 22 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta.
Krema:
✦500 ml voćnog jogurta od jagoda
✦100 g šećera u prahu
✦2 vrećice želatine (20 g)
✦300 ml vrhnja za šlag
✦500 g jagoda
Priprema:
3. Pjenjačom promiješati voćni jogurt i šećer u prahu.
4. Želatinu pomješati sa 8 žlica vode, ostaviti da nabubri i nakon 10 minuta otopiti na laganoj vatri. U želatinu dodati 2 žlice voćnog jogurta i dobro promješati. Spojiti s ostatkom jogurta, pa dodati špatulom mekše umućen šlag.
5. Jagode sitno nasjeckati i špatulom umiješati u kremu.
Preljev:
✦60 ml vode
✦1 vanilin šećer
Priprema:
6. Biskvit poprskati prokuhanom vodom s vanilin šećerom. Oko njega staviti obruč za torte i rasporediti kremu. Tortu staviti na hlađenje par sati.
I još:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦jagode
Ukrašavanje:
7. Umutiti vrhnje za šlag i pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom istiskivati ga na kremu. Dodatno ukrasiti s nekoliko jagoda.
Recept iz knjige Moji voćni kolači