Biskvit:

✦6 jaja

✦8 žlica šećera

✦100 ml vode

✦100 ml ulja

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦3 žlice kakaa

Priprema: Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu i ulje. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti smjesu u kalup za torte promjera 28 cm obložen papi­rom za pečenje i peći na 180 °C oko 25 minu­ta. Ohlađen biskvit prerezati vodoravno.

Preljev:

✦150 ml čokoladnog mlijeka

Priprema: Oba biskvita preliti čokoladnim mlijekom.

Krema:

✦1200 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦3 pudinga od vanilije

✦60 g škrobnog brašna – gustina

✦200 g margarina

✦2 žlice bijele Lino Lade

✦2 žlice tamne Lino Lade ili Nutelle

Priprema: U malo mlijeka pomiješati pu­ding i gustin pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati cijelo vreme miješajući pje­njačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Po­kriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati margarin sobne tempe­rature i dobro izmiksati. Kremu podjeliti na dva djela, u jedan dio dodati bijelu, a u drugi tamnu Lino Ladu. Premazati prvi biskvit svi­jetlom kremom, poklopiti drugim biskvitom i premazati tamnom kremom. Dobro ohladi­ti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakBudućnost antibiotika u hranidbi peradi
Sljedeći članakCruffini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.